Klein Centraal

   Één van de leukste eetcafés die ik ken is Klein Centraal in Overveen. Het is gevestigd in het voormalige stationsgebouw uit 1880. Ik heb helemaal niets tegen het interieur van het établissement, maar wel héél speciaal is het terras. Het bevindt zich onder de perronoverkapping. Dat perron is al een tijd niet meer als zodanig in gebruik. Er bevindt zich nu een middenperron tussen de twee sporen: het ene richting Zandvoort en het andere richting Haarlem. Twee keer per uur gaat er in iedere richting een trein. Die naar Zandvoort wordt aangekondigd door luid gebel: de overwegboompjes gaan even dicht, want die trein komt binnen over het spoor dat men moet oversteken om op het middenperron te komen.

   Het perronterras wordt door een haag van dat spoor gescheiden en als je er op een mooie dag aan een kopje cappucino of aan een salade niçoise met een glas witte wijn zit, heb je het gevoel dat je over die haag heen de trein zou kunnen aanraken.

   Ik vermoed niet dat Leander Schlegel hier ooit is ingestapt. Hij woonde nogal aan het begin van de Zijlweg en zal ongetwijfeld het station van Haarlem gebruikt hebben.