Het Weeshuis van de Nederlandse Muziek

   Vorige week zaterdag mocht ik meewerken aan een aflevering van Het Weeshuis van de Nederlandse Muziek. Deze aflevering was gewijd aan Jan Ingenhoven en voor mij ging een kleine wens in vervulling. Nadat ik eerder al de twee cellosonates had opgenomen (Dutch Cello Sonatas, vol.3) en de twee vioolsonates had uitgevoerd, had ik nu de kans om, samen met Frank van den Brink, de klarinetsonate (de eerste van Ingenhovens duosonates met piano en de enige daarvan die ik nog niet gespeeld had) uit te voeren.

   Het concept van het Weeshuis is afkomstig van David Dramm, die het programma ook presenteert. Dat programma duurt een uur en bestaat uit twee blokken van ongeveer 20 minuten muziek. Daartussen wordt er, bijvoorbeeld met een tafelgast, over de muziek gesproken. Het bijzondere is dat twee keer dezelfde muziek gespeeld wordt.

   Het concert is als webcast te volgen op de website van VPRO Vrije Geluiden en wordt subsynchroon (dat woord kende ik ook nog niet) uitgezonden op NPO Radio 4.