Nog meer vocaal

 

 

 

Een kameropera

 

                       

 

 

     Met componist René Samson begonnen we, d.w.z. Mattijs van de Woerd, Doris Hochscheid en ik, aan een kameropera voor bariton, (acterende) celliste en piano: We'll never let you down. Het libretto is van Gerrit Timmers, die naast Mirjam Koen ook verantwoordelijk is voor de regie, en voorziet een opera van 60 tot 70 minuten in drie bedrijven van min of meer gelijke lengte. Op 23 maart 2019 hebben we in een uitverkochte Splendor-zaal al een voor-première gespeeld van het voltooide laatste bedrijf. Het is de bedoeling dat de opera in het najaar van 2020, tijdens de Amsterdamse Cello Biënnale, in première gaat.


 

                                     

 

En toen, op 5 juli 2019, bleef plotseling, terwijl hij naar huis fietste, René's hart stil staan. Tijdens de afscheidsplechtigheid op 12 juli hebben we de slotscène van de opera uitgevoerd.

 

We willen natuurlijk heel graag dat dit laatste werk van René heel vaak wordt uitgevoerd en de meest evenwichtige manier om het te voltooien leek ons al snel om twee componisten te vragen ieder één van de twee nog niet gecomponeerde bedrijven voor hun rekening te nemen. Zo ontstaat er in plaats van een opera in drie bedrijven een opera-drieluik. Onze gedachten gingen meteen uit naar Mathilde Wantenaar en Max Knigge en we zijn heel blij dat zij allebei hebben toegezegd.

 

 

 

 

__________________________________________________________

 

 

 

Liederen

 


 

De Noorse sopraan Elizaveta Agrafenina organiseert in het kader van haar master research aan het Conservatorium van Amsterdam in het komende najaar drie concerten met muziek van Nederlandse componistes:

18 oktober, componistes van vóór 1919

22 november, componistes van na 1919

13 december, levende componistes

 

In het verleden heb ik met Elizaveta al enige keren liederen van Ignace Lilien uitgevoerd en het is de bedoeling dat we op 18 oktober de Love Songs van Bertha Frensel Wegener-Koopman en op 13 december La déese, een nieuwe compositie van Wilma Pistorius op een gedicht van Arthur Rimbaud, gaan uitvoeren.

 

 

 

________________________________

 

 

liedbio t.b.v. concertprogramma's (pdf)

idem (word)

 

____________________________________________________________________